OMPLACERING

S*Sevgilims Exotic Bording (Estelle)
MCO fs 22 (svartsköldpadd silvertabby)

född: 2015-01-04

Vår älskade Estelle, bara fem år gammal, är nu kastrerad och söker en ny familj. Estelle trivs inte riktigt bra i kattgruppen så därför söker vi, med sorg i hjärtat, ett nytt hem för vår underbara tjej som ensamkatt.

Estelle är i många fall som en kattunge, leklysten och nyfiken. Hon har ett stort behov av att bli "sedd", bli "pratad" och kelad med, men när någon/några av de andra katterna är i närheten går hon hellre undan än propsar på sin plats i gemenskapen. Eftersom vi har flera andra katter så känner vi att Estelles önskan om ett riktigt superliv kan bättre uppfyllas av någon som tar sig tid att prata och kela med Estelle så ofta som hon vill och låta henne känna att just hon är betydelsefull.

Estelle vill helst bo i en "markbostad" av någon typ, hon gillar inte att bo i lägenhet eftersom alla "konstiga ljud" från trappuppgången stressar henne. Estelle älskar vara ute i den inhägnade kattgården och "kravet" på en ny ägare är antingen en kattgård eller att ni bor på landet, gärna långt från en starkt trafikerad väg, så att hon kan få vistas fritt ute någon stund varje dag. Alternativt kan en innätad balkong gå bra eller promenader i koppel och sele. Estelle är inte van vid småbarn och vi tror därför att hon önskar sig en familj utan små barn, men äldre barn som lärt sig att hantera djur på ett respektfullt sätt skulle säkert fungera utmärkt.

En omplacering brukar gå till så att katten flyttar till sin tilltänkta familj på prov först i någon/några veckor. Om katten trivs med sin nya familj och den nya familjen trivs med katten så tas ett beslut om katten skall stanna eller flytta tillbaka till oss. Vi vill därför att intresserade bor i Västerbotten eller södra Norrbotten.

Prisidé 3 000 SEK - men ett bra hem för Estelle, där hon får sina önskemål tillgodosedda, är viktigare än priset. Estelle har självklart stamtavla, är vaccinerad och ID-märkt. Hon är också hjärtscannad, höftröntgad, vaccinerad och kommer vara veterinärbesiktigad. Estelle har senaste året fått problem med struvitstenar i urinen (kan bero på stress) och måste därför äta specialkost till dess veterinär konstaterat att struvitstenarna i urinvägarna är borta.

Om ni känner att ni är rätt familj för vår jättefina och väldigt speciella tös Estelle så hör av er till oss via mail info@absolutcoons.com eller tel 076-789 07 07 och berätta lite grann om vad ni har att erbjuda Estelle. Att omplacera en av sina älskade katter är inget lätt beslut att ta, så vi kommer att vara väldigt noga med att välja ut rätt familj till Estelle.

Eva och Per-Arne Bjuhr