Välkomna till Absolut Coon´s katteri i Skellefteå!

(Uppdaterat den 21 mar 2014)

Den 6 oktober 2005 flyttade vi från vårt hus i stan ut till ett hus på "landet" men ändå bara ca 10 min bilväg från centrum av Skellefteå. Vi bor nu vid en sjö som heter Falkträsket med Falkberget på ena sidan huset och skogen på andra sidan.


I huset ovan finns Absolut Coon's katteri. Vi tvåbenta som bor här heter Eva och Per-Arne Bjuhr.

Huset bebos också av sex katter av rasen Maine Coon.

Den 3 oktober 2003 födde vår första och otroligt vackra hona "Donna" ((N) Arctic Coon's Rozy Madonna) sin och vår första kull. Det var en obeskrivlig känsla att se de 6 små krabaterna (A-kullen) som hon inom loppet av två timmar födde fram. Att se dessa små växa upp till mysiga och sociala kattungar var en glädje som vi skulle unna många att få uppleva.

Under åren 2003 och fram till dags dato (mar 2014) har vi haft 15 kullar. Du hittar alla kullar under "Kullar".

Vi följer PawPeds hälsoprogram med höft- och hjärttester och även DNA test för HCM-genen. På senare år har vi också testat våra katter för SMA och PK-def. Vi är mycket noga med att alla våra avelsdjur skall vara fria från HCM, HD, SMA och PK-def före avelsinsats, enligt PawPeds regler. Vi samarbetar uteslutande med de uppfödare som delar vår ambition när det gäller hälsan hos denna fantastiska ras och kattungar till avel säljer vi endast till uppfödare som följer PawPeds hälsoprogram!

Vi kommer att vara mycket noga med vem vi säljer våra kattungar till, men kan man garantera kattungen ett kärleksfullt hem, är man mer än välkommen att kontakta oss.

Vi kommer helt klart att satsa mer på kvalitet än kvantitet. Vår ambition är att föda upp ca en kull per år med friska, rastypiska, maine coon-katter med bra temperament. I och med att vi inte planerar så många kullar per år räknar vi med att kunna ägna mycket tid åt de uppväxande kattungarna, så att de blir trygga i sig själva och får det härliga temperament som Maine Coon-katterna är kända för.

Katterna är våra familjemedlemmar och har tillgång till hela huset, förutom garaget. På husets framsida har de fri tillgång till en kattgård, via en kattlucka. Kattgården är under ständig tillbyggnad men fungerar utmärkt och är en älskad plats för våra katter.

Katterna sover i våra sängar och tillbringar all övrig tid i vår närhet när så är möjligt.

Vi hoppas att ni fått en liten presentation av oss, och är det något ni undrar över så är ni alltid VÄLKOMNA att ringa eller skriva till oss!!!

Om ni är nyfikna att veta varför vi började med kattuppfödning och varför vi föll just för Maine Coon-katter så kan du läsa om det här:

Hur allting började!